Gå til hovedinnhold Gå til søk

Nobl Advokat

Nobl advokat – styrets trygghet i krevende saker

Oppdragsmengden for våre advokater i Nobl har vært økende og nesten alle sakene ender i forlik – til det beste for alle parter.

Nobl er opptatt av at vi alle skal ha gode hjem og et konfliktløst bomiljø, men dessverre oppstår det av og til situasjoner som kan være krevende å løse for borettslaget eller sameiet. Da er det viktig at disse blir håndtert så raskt som mulig for å minimere skaden og at man sikrer en så god løsning som overhodet mulig for alle parter. Da er Nobl Advokat med Karen Fagervik Omnes og Benedicte Björkfors klare for å bistå styrene med å finne en løsning. Og våre advokater er gode på å finne løsninger – så å si alle sakene våre i 2023 endte i et forlik.

Flere bruker Nobl Advokat

Nobl advokat ble etablert i 2021 og har blitt en etterspurt tjeneste blant våre forvaltede boligselskaper. Vi merker en stadig økning i antall henvendelser og saker. Ikke fordi vi tror det er mer uro i boligselskapene, men fordi stadig flere blir kjent med tjenestene våre. I 2023 har vi opprettet 258 nye saker. I tillegg hadde vi en del saker fra 2022 som ble med videre over.

Typiske tvister som kan oppstå i et boligselskap er:

  • Uenigheter om vedlikehold
  • Fordeling av felleskostnader
  • Tolkning av vedtekter
  • Leverandørtvister
  • Reklamasjon på nybygg eller utført arbeid på eksisterende bygg

Spisskompetanse

Og det er mange fordeler for boligselskapene med å benytte Nobl Advokat. Karen og Benedicte har spisskompetanse på fast eiendom og tvister i boligselskap, og oppleves som en trygghet for mange styrer. De kjenner boligselskapene og kan derfor enklere og raskere sette seg inn i saken.

Alle boligselskapene har også en time gratis time bistand i året. De som er totalkunder i IF har dessuten opptil 15 timer gratis bistand i året. Dette kan for eksempel være saker knyttet til vedtektene, fordelingsnøkkel eller utfordringer med en beboer. Det er ikke knyttet noen egenandel til denne ordningen.

Gratis kurs til styrene

I tillegg til bistand i tvister og juridiske spørsmål, har Nobl Advokat skrevet en rekke fagartikler på nobl.no for å gi styrene juridiske råd om aktuelle tema.

Vi har også bidratt med både egne kurs ut til styrene og kurs i samarbeid med andre avdelinger i Nobl. Totalt har Nobl bidratt med 16 kurs i 2023, seks interne og ti eksterne kurs. Disse kursene har fått veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne og har fra og med 2023 vært kostnadsfri å delta på for styrene i våre forvaltede boligselskap.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.