Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kundesenteret – hjertet i Nobl

Nobl fortsetter medlemsveksten og hadde ved årsslutt om lag 19.400 medlemmer. Veksten blant medlemmene under 21 år fortsetter, og det betyr at mange unge sikrer seg tidlig ansiennitet for å komme inn i boligmarkedet.

Det er mange fordeler med å være medlem i Nobl. Og det oppdager stadig flere. Ved inngangen til 2024 hadde Nobl 19.359 medlemmer. Det er i alt 757 nye medlemmer i løpet av 2023. Det er litt lavere vekst sammenlignet med 2022, men vi ser også at stadig flere under 21 år blir innmeldt.

For oss er det ekstra viktig at de unge skal få en enklere vei inn i et stadig vanskeligere boligmarked. Derfor har alle gratis medlemskap helt til det året de fyller 21 år. Det eneste som må betales er en andelskapital på 500 kroner.

I 2023 fikk Nobl 233 nye medlemmer under 21 år, noe som utgjør 31 prosent av den totale medlemsveksten og er økning sammenlignet med 2022.

Våre medlemmer er våre eiere og vil alltid stå sentralt i alt arbeidet vi gjør, både med tanke på bygging av nye boliger, forvaltning av boliger og å sikre gode medlemsfordeler i Nobl. Medlemmene skal oppleve det som godt, trygt og verdifullt å være en del av Nobl, og de skal få rask hjelp hvis de lurer på noe.

Kundesenteret – hjertet i Nobl

Vårt kundesenter med Karianne, Heidi og Hege tok imot i overkant av 7.000 telefonhenvendelser i 2023. I tillegg ble det tatt nesten 1.400 telefonsamtaler fra vårt kundesenter og ut til våre kunder, samarbeidspartnere og medlemmer.

I tillegg besvarte vårt kundesenter daglig mange henvendelser på e-post og i sosiale medier med alt fra spørsmål om forkjøpsrett til juridiske spørsmål og fordeler knyttet til medlemskapet.

Forkjøpsretten – medlemmenes viktigste fordel

Forkjøpsretten er og blir medlemmenes viktigste medlemsfordel og en svært sentral del av borettslagsmodellen. Det er en læresetning vi aldri kommer til å slutte å formidle. I 2023 ble 339 boliger der det er forkjøpsrett for medlemmer meldt inn til Nobl for salg. Det er boliger som Nobls medlemmer kan melde forkjøpsrett på, og det resulterte i 351 meldinger om forkjøpsrett. Dette er en stor nedgang sammenlignet med 2022, men i tråd med resten av boligmarkedet som fikk seg et kraftig krakk som følge av renteøkninger og generell prisøkning i samfunnet.

I løpet av året valgte våre medlemmer å benytte forkjøpsretten til å tre inn i høyeste bud 85 ganger. Det betyr at 25 prosent av alle boligene som selges i borettslag tilknyttet Nobl ble i 2023 tatt på forkjøpsrett. Det er en liten økning fra 2022.

Gode medlemsrabatter

En annen viktig fordel for medlemmene i Nobl er fordelsprogrammet vårt, hvor vi jobber for å sikre gode rabatter og bonusordning både lokalt og nasjonalt. Avtalene er eksklusivt fremforhandlet for boligbyggelagets medlemmer og skal gi medlemmer som ønsker det, en merverdi av sitt medlemskap.
Nobls medlemmer har vært flinke til å aktivere sitt medlemskap og registrere kortnummer for å få tilgang til rabatter og opptjening av bonus hos lokale og nasjonale leverandører. Vi måler hvor attraktive medlemsavtalene er ved å se på trafikktall fra transaksjoner som gir bonus. Tallene viser at medlemmene nyter godt av fordelsprogrammet.

Fordelskortet i tall

Vi hadde ved utgangen av 2023 6672 medlemmer med regisitert betalingskort i vårt fordelsprogram. Det er en stor økning fra året før. I gjennomsnitt benyttet våre medlemmer seg av en bonusavtale 54 ganger per dag i 2023, noe som gir en total på 19.654 transaksjoner i løpet av 2023. Det er en liten nedgang fra året før, som er som forventet på grunn av høyere renter, økte priser og andre prioriteringer nå enn under pandemien.

Totalt opptjent bonus for Nobl sine medlemmer var 916.761 kroner i 2023, noe som er en økning på 9 prosent fra året før.

I 2023 handlet Nobls medlemmer for til sammen 27.311.122 kroner. Det er en økning på 7,9 prosent fra 2022 som er en fin utvikling og som viser at de avtalene vi har for våre medlemmer er gode og benyttes.

Vi har i 2023 fått på plass noen nye avtaler og spesielt gledelig er det at vi har fått på plass en avtale med Lofoten Utleie som både gir medlemsfordel til våre medlemmer i Lofoten og Vesterålen, men også boligselskapene vi forvalter får gode priser her. Vi har landet avtale med Mamor boligstyling som styler og fikser i boligene til våre medlemmer før salg. Vi har reforhandlet avtalen med Polar Kraft som gir gode priser på strøm til medlemmer og boligselskap.

Våre fem mest populære avtaler i 2023

Nobl Strøm fra Polar Kraft

Bohus

Kvik

K. Hansen Optik

Byggmakker

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.